Čistilna akcija Občine Sežana uspešno zaključena

20. aprila 2024, tik pred praznovanjem Dneva zemlje, je v Občini Sežana potekla čistilna akcija Grjmo u rabturo!

𝗢𝗯𝗰̌𝗶𝗻𝗮 𝗦𝗲𝘇̌𝗮𝗻𝗮 je 𝗰̌𝗶𝘀𝘁𝗲𝗷𝘀̌𝗮 𝘇𝗮 𝗸𝗮𝗿 𝟭𝟮.𝟭𝟲𝟬 𝗸𝗴 𝗼𝗱𝗽𝗮𝗱𝗸𝗼𝘃! Čistilna akcija GRJMO U R`BUTO je tako zaključena! In to več kot uspešno. Pri tem se zahvaljujemo organizatorici Občini Sežana, vsem Krajevnim skupnostim ter vsem posameznikom, ki so zavihali rokave in z veliko dobre volje pristopili k čistilni akciji.

Na čistilni akciji je sodelovalo tudi 𝟮𝟱 𝘇𝗮𝗽𝗼𝘀𝗹𝗲𝗻𝗶𝗵 𝗞𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗦𝗲𝘇̌𝗮𝗻𝗮. 𝗖̌𝗶𝘀𝘁𝗶𝗹𝗶 𝘀𝗺𝗼 𝗼𝗸𝗼𝗹𝗶𝗰𝗼 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮 𝘇𝗮 𝗿𝗮𝘃𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘇 𝗼𝗱𝗽𝗮𝗱𝗸𝗶 in poskrbeli za logistiko in 𝘃𝘀𝗲 𝗱𝗼𝘃𝗼𝘇𝗲 𝗼𝗱𝗽𝗮𝗱𝗸𝗼𝘃 𝘀 𝗽𝗼𝘀𝗮𝗺𝗲𝘇𝗻𝗶𝗵 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗰𝗶𝗷. Na terenu smo imeli 6 kombijev in 2 samonakladalni vozili za prevoz več kubičnih kontejnerjev.  Pohvala gre tudi vsem 𝗸𝗼𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝗮𝘁𝗼𝗿𝗷𝗲𝗺 𝗶𝗻 𝘃𝘀𝗲𝗺 𝗽𝗼𝘀𝗮𝗺𝗲𝘇𝗻𝗶𝗸𝗼𝗺 𝗻𝗮 𝗽𝗼𝘀𝗮𝗺𝗲𝘇𝗻𝗶𝗵 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮𝗵 𝘇𝗮 𝗼𝗱𝗹𝗶𝗰̌𝗻𝗼 𝘀𝗼𝗱𝗲𝗹𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲, 𝘀𝗮𝗷 𝗷𝗲 𝗮𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗿𝗲𝘀 𝗽𝗼𝘁𝗲𝗸𝗮𝗹𝗮 𝗼𝗱𝗹𝗶𝗰̌𝗻𝗼!

Na Občini Sežana izpostavljajo, da je namen čistilne akcije, ki je potekala na več kot 30 lokacijah po celotni občini Sežana, opozoriti na pomen skrbi za čisto okolje krhkega kraškega ekosistema ter občane ozavestiti o pomenu doslednega odlaganja odpadkov na zanje predvidena mesta.

Akciji  se je pridružil tudi župan Občine Sežana Andrej Sila na več lokacijah ter ob tem izpostavil predvsem množično sodelovanje občanov. Občanke in občani Sežane so po njegovem mnenju ob sobotni akciji pokazali, da si želijo živeti v čisti in urejeni občini, brez divjih odlagališč in nasmetenih območij. Prav vsem sodelujočim se je zahvalil, da so vsak po svojih močeh prispevali k uspešni izvedbi akcije. Ob tem se je zahvalil tudi vsem podjetjem, ki so akcijo finančno podprla: »Skupaj smo dokazali, da nam je mar, v kakšni občini in skupnosti živimo.«

Čistilna akcija Grjmo u r’buto! je povezala več kot 25 različnih organizacij v prav vseh krajevnih skupnostih občine. V akciji so sodelovali številni javni zavodi, društva in skupine, pa tudi podjetja, ki so akcijo z nakupom različno velikih paketov vrečk in odvozov odpadkov tudi finančno podprla ter prostovoljce opremila z rokavicami.

Uspešno izvedena akcija Grjmo u r’buto! je pomembna tudi z vidika ozaveščanja občank in občanov, krepitve vrednot sodelovanja in pripadnosti skupnosti. Prav zato bo skupna čistilna akcija po vseh krajevnih skupnostih zagotovo doživela svojo ponovitev in postala del vsakoletnih, rednih aktivnosti naše skupnosti.

Povezave na foto album Občine Sežana:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=obcinasezana&set=a.278473165320956

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=obcinasezana&set=a.278511225317150

 

 

Nazaj na novice