MIR najavlja priฤetek aktivnosti nadzora ravnanja z odpadki pri poslovnih subjekti

๐— ๐—ฒ๐—ฑ๐—ผ๐—ฏ๐—ฐฬŒ๐—ถ๐—ป๐˜€๐—ธ๐—ถ ๐—ถ๐—ป๐˜€ฬŒ๐—ฝ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฟ๐˜€๐˜๐˜ƒ๐—ผ Obฤin Divaฤa, Hrpelje-Kozina, Komen in Seลพana, za prihodnji mesec, najavlja ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐฬŒ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ธ ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ป๐—ผ๐˜€๐˜๐—ถ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ป๐—ถ๐—ต ๐—ผ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ต, ๐—ด๐—น๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‚๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐˜‡๐—ป๐—ผ๐˜€๐˜๐—ถ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ป๐—ฎ๐—ป๐—ท๐—ฎ ๐˜€ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜‚๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ป๐—ถ๐—บ๐—ถ ๐—ผ๐—ฑ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ธ๐—ถ.
Vsak subjekt, ki s svojo dejavnostjo povzroฤa odpadke, si je dolลพan v skladu z obฤinskimi predpisi ๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐˜๐—ถ ๐—ผ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ผ๐˜‡ ๐—ผ๐—ฑ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ธ๐—ผ๐˜ƒ z usposobljenim izvajalcem in z njim ๐˜€๐—ธ๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐˜๐—ถ ๐—ฝ๐—ผ๐—ด๐—ผ๐—ฑ๐—ฏ๐—ผ ๐—ผ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ป๐—ฎ๐—ป๐—ท๐˜‚ ๐˜‡ ๐—ผ๐—ฑ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ธ๐—ถ, ลกe preden z dejavnostjo priฤne.
Sem spadajo vse pravne osebe kot tudi samostojni podjetniki (s.p.-ji, obrtniki, gradbinci, gostinci, javne ustanove, proizvodnja, pisarne…) ter tudi vse osebe z registrirano dopolnilno dejavnostjo, turistiฤne nastanitve, sobodajalci, kmetijeโ€ฆ
Odpadke je potrebno zbirati loฤeno, ๐—ผ๐—ฑ๐—น๐—ฎ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ฑ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ธ๐—ผ๐˜ƒ ๐—ป๐—ฎ ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—น๐—ผ๐˜€ฬŒ๐—ธ๐—ฒ ๐—ผ๐˜๐—ผ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐˜‡ ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ป๐—ฒ๐—ด๐—ฎ ๐—ฑ๐—ผ๐—ด๐—ผ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ (๐—ฝ๐—ผ๐—ด๐—ผ๐—ฑ๐—ฏ๐—ฎ) ๐˜€ ๐—ž๐—ผ๐—บ๐˜‚๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ผ ๐—ฆ๐—ฒ๐˜‡ฬŒ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—ธ๐—ผ๐˜ ๐—ถ๐˜‡๐˜ƒ๐—ฎ๐—ท๐—ฎ๐—น๐—ฐ๐—ฒ๐—บ ๐—ผ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ผ๐˜‡๐—ฎ, ๐—ป๐—ถ ๐—ฑ๐—ผ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—ท๐—ฒ๐—ป๐—ผ. Ekoloลกki otoki so v prvi vrsti namenjeni ๐˜‚๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฏ๐—ป๐—ถ๐—ธ๐—ผ๐—บ ๐—ถ๐˜‡ ๐—ด๐—ผ๐˜€๐—ฝ๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ท๐˜€๐˜๐—ฒ๐˜ƒ.
Za neupoลกtevanje obฤinskih odlokov so predvidene tudi globe. Zato preverite ali z odpadki ustrezno ravnate in imate urejene vse obveznosti, po obฤinskem odloku.
Veฤ informacij na spodnji povezavi:
Nazaj na novice