Na Kozini smo ločevali in se igrali

9. septembra 2023 je bila tudi Komunala Sežana d. d.  s svojim eko kotičkom del športno-zabavnega popoldneva v parku Žaga na Kozini, ki je potekal v okviru praznovanja občinskega praznika. Na lepo sončno soboto,  smo tako združili prijetno s koristnim, se poigrali in nekaj novega naučili.

Posebej bi izpostavili osveščenost otrok, ki so zavrteli kolo odpadkov  in se preizkusili v izzivu ločevanja odpadkov. Čisto vsi so izziv uspešno opravili, njihovo znanje lahko ocenimo z odliko. Številni so  sprejeli tudi izziv komunalnega delavca in pod budnim očesom našega šoferja izpraznili zabojnik za odpadke na komunalnem vozilu. Preizkusili so se tudi v eko košarki in bowlingu, pobarvali so našo mravljico, najmlajši so se poigrali s smetarskimi kamiončki,  za nagrado pa se posladkali in si nadeli tatoo Mravljico. Odraslim obiskovalcem smo predstavili pravilno ločevanje odpadkov in jim podarili praktično darilo, košek za zbiranje bioloških odpadkov.

Koški so namenjeni zbiranju biološko razgradljivih odpadkov, ki nastajajo v kuhinji. Z brezplačnimi koški za bio odpadke želimo zmanjšati količino odloženih plastičnih vrečk v rjave zabojnike za bio odpadke, saj te motijo proces razgradnje. Biološke odpadke zbirajte v košku, brez vrečke, odpadke nato odnesite na domači kompostnik ali v rjavi zabojnik na eko otoku. Po uporabi košek preprosto operete in tako je pripravljen na nove odpadke.

Vsi občani, ki koška še niste prejeli, lahko tega še vedno brezplačno prevzamete na Komunali Sežana d. d., Partizanska 2, 6210 Sežana,

ob sredah, med 8 in 11h ter 13 in 15h.

Ob tej priložnosti bi tudi izpostavili odlično sodelovanje z varovanci Doma na Krasu, ki so v okviru svojih delavnic vse koške tudi lično opremili z nalepkami.

In ker je v sodelovanju gotovo moč, že razmišljamo o novih skupnih projektih. Zato vabimo vse občane, da prevzamete košek za bio odpadke in tako skupaj poskrbimo za kakovost in primernost bioloških odpadkov za nadaljnjo obdelavo. Naj vsak prida košček za skupno dobro.

Foto galerija z eko kotička v Parku Žaga na Kozini – občinski praznik Občine Hrpelje-Kozina:

 

Nazaj na novice