Sodelovali smo na kongresu mladih raziskovalcev biosfernega območja Kras

V četrtke, 9. maja 2024, smo se odzvali na povabilo Parka Škocjanske jame in se udeležili Kongresa mladih raziskovalcev biosfernega območja Kras. Kongres je potekal v sklopu programa Mreže šol Parka Škocjanske jame.

Po uvodnem pozdravu gostiteljice Rosane Cerkvenik, predstavnice zavoda Park Škocjanske jame, smo 𝗸𝗼𝗻𝗴𝗿𝗲𝘀 𝗼𝘁𝘃𝗼𝗿𝗶𝗹𝗶 𝘀 𝗽𝗿𝗲𝗱𝗮𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲𝗺 𝗭𝗲𝗹𝗲𝗻𝗶 𝗶𝘇𝘇𝗶v: 𝗣𝗮𝗺𝗲𝘁𝗻𝗮 𝗽𝗼𝗿𝗮𝗯𝗮 𝘇𝗮 𝗯𝗼𝗹𝗷𝘀̌𝗶 𝗷𝘂𝘁𝗿𝗶. 𝗗𝗿𝗼𝗯𝗻𝗶 𝗸𝗼𝗿𝗮𝗸𝗶, 𝘃𝗲𝗹𝗶𝗸𝗲 𝘀𝗽𝗿𝗲𝗺𝗲𝗺𝗯𝗲! Predavateljici, mag. Vlasta Kukanja in Mojca Uršič, Komunala Sežana d.d..

V res prijetnem vzdušju smo prisluhnili zelo pomembnim temam družbene odgovornosti do našega planeta in naših zanamcev. Dotaknili smo se resnih in konkretnih tem zmanjševanja ekološkega odtisa, zmanjševanja porabe, mladi raziskovalci petih osnovnih šol biosfernega območja Kras, pa so nam predstavili potek in zaključke res zanimivih raziskovalnih nalog s področja zmanjševanja porabe, s katerimi so se ukvarjali tekom šolskega leta.

Predstavljenih je bilo veliko dobrih praks, ki bi jih moral vsak od nas vključiti v svoj vsakdan, v kolikor želimo vire našega planeta ohraniti tudi za prihodnje generacije. Parku Škocjanske jame se zahvaljujemo za povabilo, mladim raziskovalcem in njihovim mentoricam pa čestitamo. Vložen trud in pridobljeno novo znanje se jim bo gotovo obrestovalo.

Foto: Rosana Cerkvenik

Nazaj na novice