Sortirna analiza ostanka komunalnih odpadkov

25. in 26. oktobra smo na Centru za ravnanje z odpadki Sežana, v sodelovanju s pooblaščenim izvajalcem, izvedli sortirno analizo ostanka komunalnih odpadkov.
Postopek izvedbe sortirne analize določa Uredba o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov.
Na analizo je bilo pripeljanih pet vzorcev odpadkov, dva iz območja Občine Sežana in po en vzorec iz Občine Komen, Občine Divača in Občine Hrpelje-Kozina.
Gre za 𝗼𝗱𝗽𝗮𝗱𝗸𝗲 𝗶𝘇𝗽𝗿𝗮𝘇𝗻𝗷𝗲𝗻𝗲 𝗶𝘇 𝘇𝗮𝗯𝗼𝗷𝗻𝗶𝗸𝗼𝘃 𝘇𝗮 𝗼𝘀𝘁𝗮𝗻𝗲𝗸 𝗸𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮𝗹𝗻𝗶𝗵 𝗼𝗱𝗽𝗮𝗱𝗸𝗼𝘃 𝗽𝗿𝗶 𝘃𝗲𝗰̌𝘀𝘁𝗮𝗻𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝘀𝗸𝗶𝗵 𝘀𝘁𝗮𝘃𝗯𝗮𝗵, 𝗶𝗻𝗱𝗶𝘃𝗶𝗱𝘂𝗮𝗹𝗻𝗶𝗵 𝗵𝗶𝘀̌𝗮𝗵 𝘁𝗲𝗿 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗼𝘃𝗻𝗶𝗵 𝘀𝘂𝗯𝗷𝗲𝗸𝘁𝗶𝗵.
Iz vsakega pripeljanega vzorca odpadkov, se je s četrtinjenjem odvzelo približno 350 kg odpadkov, za nadaljnje sortiranje. 𝗔𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮 𝘇𝗮𝗵𝘁𝗲𝘃𝗮 𝗿𝗮𝘇𝘃𝗿𝘀̌𝗰̌𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗻𝗮 𝗸𝗮𝗿 𝟮𝟯 𝗳𝗿𝗮𝗸𝗰𝗶𝗷. Sortiranje poteka ročno. Vsako vrečko se odpre, vsako izsortirano vrsto odpadka stehta.
Na podrobne rezultate bomo morali še počakati, a pogled na kup odpadkov, nam da vedeti, da je 𝘃 𝘇𝗮𝗯𝗼𝗷𝗻𝗶𝗸𝗶𝗵 𝘇𝗮 𝗼𝘀𝘁𝗮𝗻𝗲𝗸 𝗼𝗱𝗽𝗮𝗱𝗸𝗼𝘃 𝘀̌𝗲 𝘃𝗲𝗱𝗻𝗼 𝗯𝗶𝘀𝘁𝘃𝗲𝗻𝗼 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗰̌ 𝘂𝗽𝗼𝗿𝗮𝗯𝗻𝗶𝗵 𝘀𝘂𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻, torej odpadkov, ki bi 𝘀𝗼𝗱𝗶𝗹𝗶 𝘃 𝘇𝗮𝗯𝗼𝗷𝗻𝗶𝗸𝗲 𝗻𝗮 𝗲𝗸𝗼𝗹𝗼𝘀̌𝗸𝗲 𝗼𝘁𝗼𝗸𝗲.
Še veliko dela nas čaka!
Morda je slika naslednjega: 3 osebe in besedilo
Nazaj na novice