V letu 2019 naročilo odvoza kosovnih odpadkov na dom

Gospodinjstva, ki redno plačujete storitve odpadkov, boste v letu 2019 upravičena do enega brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov v količini do 3 m3. Odpadke pridemo iskati na vaše dvorišče.

Odvoze kosovnih odpadkov bomo izvajali v naslednjih terminih:

  • v Občini Sežana in Občini Komen: februar, marec, april, september in 1. polovica oktobra
  • v Očbini Divača in Hrpelje-Kozina: maj, junij, 2. polovica oktobra in november

Odvoz kosovnih odpadkov naročite vsaj 14 dni pred želenim dnem odvoza  prek obrazca Naročilo odvoza kosovnih odpadkov.

Gospodinjstva v individualnih stavbah odvoz kosovnih odpadkov naročite neposredno KSP d.d. Sežana, medtem ko gospodinjstva v večstanovanjskih stavbah, odvoz kosovnih odpadkov dogovorite z upravnikom vašega bloka (na sestanku), saj bo ta enoten za celo stavbo. Tudi obrazec za naročilo odvoza kosovnih odpadkov oddate upravniku.

Skupnih akcij odvoza kosovnih odpadkov po naseljih, kot smo jih izvajali minula leta, v letu 2019 ne bomo izvajali. Ohranili bomo le 1x letno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov po naseljih, ki jo bomo še vedno izvedli v spomladanskem času, ob sobotah. O dnevu in uri postanka premične zbiralnice nevarnih odpadkov v vašem kraju boste obveščeni po pošti.

Vse leto lahko tako kosovne kot nevarne odpadke oddate na zbirnem centru za individualni dovoz odpadkov, s kuponi iz zgibanke, ki jo konec decembra po pošti pošiljamo vsem gospodinjstvom vključenim v odvoz odpadkov.

Nazaj na novice